Alçıpan, Kartonpiyer

Alçıpan, Kartonpiyer Ustası

Batı Ataşehir
Alçıpan, Alçı Dekorasyon, Kartonpiyer, Asma Tavan, Alçı Sıva, Alçı Kemer, Alçıpan Bölme Duvar İşleri Ustası

Alçıpan Nedir?

Alçıpan ortası alçı, iki yüzü karton kaplı, standart veya özel boyutlarda ve belli normlarda üretilen düzgün yüzeyli plakalara verilen isimdir. Alçıpanlar genellikle dış duvar inşaatı bitmiş binaların içinde yerden duvara kadar olan bölümleri kaplamak için kullanılır.

Alçıpan vasıtası ile asma tavan, bölme duvar, kuru sıva ve kuru yer döşemesi uygulamaları kolaylıkla yapılmaktadır. Alçıpan kullanım alanlarında en uygun seçenekleri sunmaktadır ve uygulama maliyeti ve uygulama zamanından önemli bir tasarruf sağlamaktadır. Hafif alçıpan, yangına dayanıklı alçıpan, suya dayanıklı alçıpan, yangına ve suya dayanıklı alçıpan gibi çeşitleri bulunmaktadır.

Neden Alçıpan?

- Alçıpan ph değeri sayesinde bakteri üretmeme özelliğine sahiptir.

- Alçıpan yangına dayanıklıdır. Standart bir Alçıpan duvar, yangına 30dk. kadar dayanabilmektedir. Ayrıca yangına dayanıklı alçıpan ile bu süre uzatılmaktadır. Yangına dayanıklı alçıpan yangın riskinin yüksek olduğu binalarda veya yangından korunması istenilen bölmelerde kullanılabilir.

- Esnek bir yapıda olan alçıpan deprem sarsıntılarında esneyebilen yapısı sayesinde depremden zarar görmemektedir ve diğer duvar örme yöntemlerine göre daha hafif oldukları için depreme dayanıklılığı yüksektir.

- Alçıpan ses ve ısı yalıtımı konularında çok başarılıdır. Gözenekli yapısı sayesinde ses ve ısı iletimini düşürmektedir.

- Alçıpan içinde bulunan su zerrecikleri sayesinde bulunduğu ortamın nem seviyesini ayarlar ve ortamın nefes almasını sağlar. Ayrıca yüksek nem ile karşı karşıya olan binalarda neme dayanıklı alçıpan kullanılması uygundur.

- Alçıpan yapılan bölgelerde ince yapısı sayesinde bir kalınlığa sebep olmaz.

- Alçıpan demonte özelliğine sahip olduğu için istenildiğinde sökülebilir ve tekrardan monte edilebilir.

Modern yapılarda sıklıkla kullanılan alçıpan modern konutlarda kullanılmaya en uygun iç cephe kaplama ürünüdür. Bu nedenle gelişmiş ülkelerde alçıpan konut, bina sektöründe vazgeçilemez bir konumdadır.

Alçıpan ihtiyaçlarınız için firmamızla iletişime geçebilir ve sizin için özel olarak hazırlanacak alçıpan fiyat teklifimizi alabilirsiniz.

Alçıpan Ölçüleri

Alçıpan levhasının kalınlığı uygulanacak duvara bağlı olarak 6-18 mm arasında değişmektedir. Kalınlığı isteğe göre değişebilen bu levhalar yine isteğe bağlı olarak120 ya da 125 cm genişliğinde olup 200 - 450 cm gibi uzunluğa sahip olabilirler. Alçıpan levhalarının kenarları uygulanacak yüzeye göre küt, pahlı, yarım yuvarlak ya da pahlı yarım yuvarlak biçimde olabilir. Belirli ölçülerin haricinde isteğe göre üretilen alçıpanlar bu sayede montaj edilecek duvara büyük bir uyum sağlarlar.

Alçıpan Çeşitleri

Alçıpanlar; Yangına dayanıklı alçıpan, Suya dayanıklı alçıpan, Yangına ve Suya davanıklı alçıpan ve akustik alçıpan gibi çeşitlerde olup farklı kullanım isteklerine göre çeşitlendirilebilmektedir.

Alçıpan Kullanım Alanları

Asma Tavan Ustası, Bölme Duvar Ustası, Duvar Giydirme Ustası, Şaft Duvarları Ustası, Alçıpan TV Ünitesi Ustası, Alçıpan Duvar Ustası, Alçıpan Led Spot Bant Ustası, Alçıpan Bölme Duvar Ustası, Alçıpan Asma Tavan Ustası, Gergi Tavan Ustası, Taş Yünü Tavan Ustası, Karolam Metal Tavan Ustası, Metal Asma Tavan Ustası, Stropiyer Kartonpiyer Ustası, İç ve Dış cephe Mantolama Ustası.

Alçıpan, Asma Tavan, Alçı Sıva, Kartonpiyer Fiyatları

Alçıpan, Asma Tavan, Alçı Sıva, Kartonpiyer fiyatları kullanılacak ürünlere ve yapılacak uygulamanın özelliğine göre değişiklik göstermektedir. Alçıpan, Asma Tavan, Alçı Sıva, Kartonpiyer fiyatı almak için irtibat numaralarımızdan ücretsiz keşif talebinde bulunabilirsiniz.


Instagram  Facebook  Twitter  Pinterest  Tumblr